Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Γερμανικό δικαστήριο αθώωσε τρεις νεοναζί, οι οποίοι διένειμαν αφίσα με ρατσιστικό περιεχόμενο κατά των μαύρων γενικά και ενός ποδοσφαιριστή ειδικά. Το εφετείο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν την επικείμενη νομοθεσία περί υποκίνησης βίας.
Ο γεννημένος στην Γκάνα Τζέραλντ Ασαμόα, αστέρας της γερμανικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας και παίκτης της Σάλκε, είχε διαμαρτυρηθεί στην αστυνομία και είχε υποβάλλει μήνυση για την ρατσιστική αφίσα, η οποία αποτελούσε την απάντηση των ακροδεξιών στην εκστρατεία «Είμαστε Όλοι Γερμανία», εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.
Η αφίσα απεικονίζει τον μαύρο παίκτη και συνοδεύεται από τη λεζάντα «Όχι, Τζέραλντ, Δεν Είσαι Εσύ η Γερμανία».
Ηγετικά στελέχη του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, ή NPD, αναμένεται να προσαχθούν προσεχώς σε δίκη για ρατσισμό λόγω παρόμοιων αφισών.
Οι τρεις άνδρες ωστόσο – ηλικίας 25 έως 41 ετών – οι οποίοι διένειμαν την αφίσα και είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως, αθωώθηκαν, καθώς το δικαστήριο αποφάνθη ότι δεν ενέπνεε μίσος για κάποια φυλή συγκεκριμένα, αλλά αποτελούσε μια γενική επίθεση εναντίον του πολυπολιτισμού στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: